Lecture 3 – Technologie is de oplossing! En jij dan?

De derde interactieve lezing “Technologie is de oplossing! En jij dan?” vindt plaats op donderdag 10 maart bij de Brasserie Spinozagebouw (Campus Radboud Universiteit), Montessorilaan 3, zaal 00.09, 6525 HR in Nijmegen.

Wegens grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om in te schrijven voor de lezing Lectures on Healthcare van 10 maart aanstaande. Het filmmateriaal van de lezing wordt later via deze website beschikbaar gesteld.

Heeft u dat ook in uw organisatie? Een prachtige technologische oplossing ingekocht, maar niemand die deze wil gebruiken. Of iedereen staat op de achterste benen vanwege mogelijke problemen met privacy? Technologisch gezien is steeds meer mogelijk in welzijn en zorg zoals via sensoren weten waar iemand zich bevindt, een robot die helpt met dagelijkse handelingen en beeldschermcommunicatie met de zorgcentrale. Maar de vraag is hoe we deze mogelijkheden moreel verantwoord kunnen inzetten gebruiken? En hoe  welzijn en zorg met technologie  menswaardig blijft?

Marian Adriaansen en Gert Olthuis  gaan met elkaar in debat over de toekomst van technologie in welzijn en zorg en het omgaan met de ethische dilemma’s daarvan. Hoe kun je, parallel met de inzet van technologie, omgaan met de morele implicaties van technologie?

De sprekers

GertOlthuis_2015 (2)Gert Olthuis is assistant professor Medical Ethics bij Radboud Universitair Medisch Centrum en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek

 

 

 

Marian Adriaansen is lector Innovatie in de Care en leading lector van het Kenniscentrum Duurzame Zorg van de HAN. Ze is hoofdredacteur van TvZ en bestuurslid van de Vereniging voor Gerontologie. Tevens is ze lid van de RvT van Zorggroep Elde.

 

 

 

Voor wie

Deze lezing is interessant voor directies en managers die werkzaam zijn in de zorg en welzijn en voor politici, ambtenaren en beleidsmakers die zich bezighouden met transities. Ook onderzoekers, adviseurs en zorg- en welzijnsprofessionals die actief te maken hebben met de transities en de gevolgen daarvan zijn van harte uitgenodigd.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze pagina.

4 Comments on “Lecture 3 – Technologie is de oplossing! En jij dan?”

  1. Marc van Unen

   Geachte mevrouw Beijer,

   U kunt zich aanmelden middels het aanmeldformulier, zodat we al uw gegevens ontvangen.

   Hartelijke groet,
   Marc van Unen
   Radboud Management Academy
   024-361 21 08

  2. Drs. C.J.M. Oude Boerrigter

   Graag wil ik onze bestuurder Drs. C.J.M. Oude Boerrigter van Malderburch Centrum voor welzijn, wonen en zorg aanmelden voor de lezingen op 10 maart a.s. van 14.45 uur tot 17.00 uur.

   Met vriendelijke groet,

   Mirjam van Leeuwen
   Secrectaresse

 1. Magelien Tielemans

  Ik kon zelf niet bij deze bijeenkomst aanwezig zijn maar zou graag nog de bijeenkomst terug willen kijken a.h.v. de gemaakte film. Kunt u meer vertellen over wanneer deze beschikbaar komt?

  M.v.g. Magelien Tielemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *