Succesvol complexe transities realiseren

Het huidige zorgstelsel staat onder druk en lijkt ingrijpend te worden veranderd. Maar ingrijpende veranderingen zijn bijzonder moeizaam tot stand te brengen. Waar ligt dat eigenlijk aan? Waarom verlopen de meeste transities zo moeizaam? In deze interactieve lezing van de ABK Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan we met professionals uit de zorg op zoek naar de oorzaken van moeizame transities en kijken we naar mogelijke oplossingsrichtingen.

De sprekers

image001Prof. dr. Patrick Vermeulen is als hoogleraar Strategie verbonden aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek op het gebied van complexe institutionele verandering en de strategische reacties van organisaties op deze veranderingen. Daarnaast is hij als wetenschappelijk directeur verbonden aan de ABK Radboud Universiteit Nijmegen.

 

 

hamerDr. ing. Hub Hamers CMC is als lector Management van Zorg en Dienstverlening verbonden aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij houdt zich vooral bezig met veranderingsprocessen in zorg en welzijn. Daarnaast is hij leading lector van het HAN Kenniscentrum Duurzame Zorg en partner bij een architectenbureau actief op het snijvlak van wonen en zorg. Als lid van de Orde van Organisatieadviseurs is hij ‘certified management consultant’.

 

Voor wie

Deze lezing is met name interessant voor directies en managers die werkzaam zijn in de zorg en welzijn evenals politici, ambtenaren en beleidsmakers die zich bezighouden met transities. Ook onderzoekers, adviseurs en zorg- en welzijnsprofessionals die actief te maken hebben met de transities en de gevolgen daarvan zijn van harte uitgenodigd.